VUKOVAR Osigurani asistenti u nastavi za 38 učenika, školski materijal za sve, užina za 896 učenika…

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zajedno sa suradnicima na današnjoj je konferenciji za medije izvijestio o tome kako je Grad Vukovar putem EU projekta „Znati je fora“ osigurao EU sredstva za rad 32 pomoćnika u nastavi koji će pridonositi socijalnoj uključenosti i integraciji 38 učenika u redoviti odgojno-obrazovni sustav u sedam osnovnih škola na vukovarskom području, odnosno za sve one učenike kojima je takva pomoć potrebna. Ukupna vrijednost projekta je 1.540.261,20 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 1.463.248,14 kuna.

Jednako tako, Penava je podsjetio kako Grad Vukovar i ove godine za osnovnoškolce osigurava sav potreban školski pribor i materijal.

– Unatoč trenutnoj situaciji i krizi osigurali smo sav potreban školski materijal, pa će tako vukovarske osnovnoškolce prvi dan škole na školskim klupama dočekati bilježnice s motivima Vukovara, radne bilježnice, geografski i povijesni atlasi, likovne mape, kutije za tehničku kulturu, likovne kutije te preobuka, odnosno tenisice i cvičke vukovarske tvornice Borovo čime želimo dodatno razviti ljubav djece prema svome gradu – naglasio je Penava.

Za sve navedeno Grad Vukovar namijenio je 1.400.000 kuna, a nakon provedene nabave utrošena su sredstva u visini 1.255.906,19 kuna.

Nadalje, putem EU projekta „Bez brige za užinu“ Grad Vukovar i ove godine osigurao je bespovratna sredstva u visini od 916.019,33 kune, čime je omogućena besplatna užina u osnovnim školama za 896 vukovarskih učenika koji su u riziku od siromaštva.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić rekao je i kako je Grad Vukovar do sada u sustav obrazovanja uložio više od 15 milijuna kuna. Dimić je u dodao i još jednu važnu napomenu:

– Predstavnici nadležnog ministarstva obavljaju posljednje preglede Osnovne škole Nikole Andrića. Vjerujem kako će 5. rujna nastava započeti u novoj, obnovljenoj zgradi – podvukao je Dimić.