VUKOVAR Područje između Lušca i Priljeva pošumljeno – dronom!

Danas je u Vukovaru započeo jedan od projekata pošumljavanja, no na specifičan način – bespilotnim letjelicama koje ispuštaju tzv. seed bombs, samoklijajuće paketiće sjemena drveta. Sadnja dronovima provodi se na teško dostupnim, degradiranim i zapuštenim područjima, a radi brze i jednostavne obnove šumskih ekosustava. “Projekt O2” provodi tvrtka Magic Forest d.o.o., a što u potpunosti financiraju velike tvrtke u svrhu društvenog odgovornog poslovanja.

U suradnji s Gradom Vukovarom danas je pošumljavanje provedeno na području tzv. “potkove”, odnosno zelene površine između naselja Lužac i Ulice Priljevo, a tvrtka koja je danas sudjelovala u sadnji je tvrtka Končar.

Na području od 1ha pomoću drona je bačeno 2.500 samoklijajućih loptica, a sadnja je nastavljena u Park-šumi Adica gdje su se u sadnji hrasta lužnjaka pridružili i Vukovarski leptirićiU idućem razdoblju nastavlja se organizirana sadnja dronovima, kao i ručna sadnja u Adici, a na kojoj će uz predstavnike Grada Vukovara sudjelovati i vukovarske osnovne škole i udruge.