VUKOVAR Poruke ponosa i zahvale povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Sabom.

Ovom prilikom Sušac je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja poslavši iz Vukovara poruku ponosa, zahvalnosti i mira.

– Prije 27 godina veličanstvena i legitimna vojno-redarstvena akcija donijela nam je slobodu i mir. Na današnji dan iz Vukovara šaljemo poruke ponosa i zahvale Hrvatskoj vojsci te svim braniteljima koji su dali svoje živote za našu domovinu, ali i svima koji su danas s nama. Upravo oni nam danas trebaju biti jedini uzor, a na nama je da nastavimo raditi na boljitku naše države – rekao je Sušac.

Molitvu je predvodio župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za Domovinu.