VUKOVAR Povećane stipendije za učenike i studente!

Kako su financijske potrebe obitelji učenika i studenta za redovno obrazovanje sve zahtjevnije, odnosno veće, Grad Vukovar će za aktualnu školsku/akademsku godinu 2023./2024. znatno povećati iznose stipendiranja te pomoći svojim učenicima i studentima.

O ovoj novosti javnost su danas na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici izvijestili gradonačelnik Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

– Kao što je poznato Grad Vukovar je nedavno obranio titulu najboljeg grada u Hrvatskoj po pitanju demografije, mladih, obrazovanja i socijalne politike pa u skladu s time, a percipirajući rekordnu inflaciju koja se događa već dulje vrijeme u Hrvatskoj, odlučili smo korigirati iznose stipendija i povisiti ukupan iznos. S navedenim povećanjem, za stipendije u novoj školskoj/akademskoj godini osigurano je ukupno 292.307,16 eura u proračunu Grada Vukovara. To prati naša promišljanja jer, podsjetiti ću, prošle godine smo povećali i iznos nagrada za izvrsne studente s 1.000 na 1.250 kuna, a nastavljamo u smjeru nagrađivanja i poticanja izvrsnosti jer ćemo uvesti i novu mjeru kojom ćemo nagrađivati učenike i njihove mentore koji ostvare izvrsne rezultate na državnim natjecanjima – pojasnio je Penava.

Pročelnik Dimić dodao je, pak, kako će se za (n)ovu školsku/akademsku godinu 2023./2024. raspisati natječaj za dodjelu stipendija sukladno Odluci kojom se povećavaju iznosi stipendija za:

– deficitarno zvanje studenta sa 132,72 eura na 160 eura mjesečno;

– ostalo zvanje studenta, koji studiraju izvan područja grada Vukovara sa 66,36 eura na 130 eura mjesečno;

– ostalo zvanje studenata, koji studiraju na području grada Vukovara sa 66,36 eura na 100 eura mjesečno; 

– deficitarno zanimanje učenika srednjih škola s 53,09 eura na 60 eura, što će u konačnici povećati ukupni iznos sredstva za 87.566 eura.

Natječaj za prijave za stipendiranje biti će objavljen u petak 13. listopada, a isti dan biti će objavljen i poziv za nagrade za izvrsne studente.