VUKOVAR Pročelnik Čulig o srušenim platanama: Svjesni smo ogorčenosti građana, ali…

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva Grada Vukovara Dražen Čulig na temu posječenih platana oglasio je priopćenjem koje prenosimo integralno i u cijelosti:
 
Svjesni smo ogorčenosti građana Vukovara uslijed rušenja platana na Priljevu i sam sam izrazito tužan zbog toga, ali ovim putem Vas pozivam sve građane na razumijevanje, jer nekada, za realizaciju velikih projekata koji će biti od koristi za Vukovar, sve njegove građane i njegov daljnji napredak i razvoj nailazimo na razne izazove, situacije koje često nije lako riješiti i projekte čiji uvjeti nekada nažalost ne mogu biti idealni iz svih aspekata. Sam drvored se nalazi u pojasu državne ceste D2 i Grad Vukovar u suradnji sa Hrvatskim cestama nije imao puno izbora oko realizacije prometnog rješenja križanja neposredno uz novi trgovački centar i pristupne ceste Vukovarskoj gospodarskoj zoni.
 
Investitor novog shopping odredišta HEY PARKA koji će biti drugi otvoreni u Hrvatskoj, već sljedeći mjesec posaditi 10 platana (većeg promjera min opsega 20-30 cm) u neposrednoj blizini uklonjenih.
 
Svjesni smo vrijednosti i značenja koje drvored platana ima za sve nas, no ipak moram iskoristiti priliku i podsjetiti na sustavnu i kontinuiranu skrb o zelenilu i okolišu u našem gradu kao i na urbanističko planiranje prilikom rada na njegovom razvoju.
 
Također, moram Vas podsjetiti da je Grad Vukovar osigurao financijska sredstva za nabavu 2510 sadnica drveća (min promjera 10cm) na području cijeloga grada, a isto tako možemo najaviti i pošumljavanje gradskih površina dronom kao i akcije sadnje koje ćemo upriličiti u listopadu i studenom ove godine, kojima će biti zasađeno preko 3000 raznih biljaka i sadnica drveća.
 
Nakon provedenog postupka nabave, pozvati ćemo sve naše sugrađane da sudjeluju u akcijama sadnje i time pokažu brigu i ljubav prema našem gradu i zaštiti okoliša.
 
Naš Vukovar biti će još zeleniji i ljepši, a uz velike projekte koji su u tijeku još napredniji i razvijeniji, stoga, Vukovar je grad velikog potencijala na čijem ostvarenju svakodnevno radimo te se u korak s vremenom trudimo osigurati sve uvjete za njegovu bolju budućnost svima nama bude još ugodnije i ljepše mjesto za život.