VUKOVAR Radovi završeni, Osječka k’o bombon!

Radovi na dogradnji Osječke ulice završeni su u predviđenom roku te je ona – što do sada nije bila – spojena s državnom cestom D2, odnosno Ulicom bana Josipa Jelačića. Osigurano je tako bolje i sigurnije prometovanje ovog dijela naselja, osiguran je lakši pristup Domu za starije i nemoćne te sigurniji i pregledniji pristup sadašnjim te budućim trgovačkim centrima kao i smještajnim objektima u blizini.

Izgrađena je nova cesta, nogostupi, javna rasvjeta, oborinska kanalizacija, horizontalna i vertikalna signalizacija te telekomunikacijska mreža.

– Radovi na Osječkoj ulici završeni su u roku te siguran sam na zadovoljstvo građana ovog dijela grada jer je olakšan pristup objektima u okruženju, a cilj nam je bio stvoriti i pretpostavke za nove poslovne objekte i trgovački centar koji je u izgradnji. U gradskoj četvrti Mitnica živi veliki broj ljudi stoga je bitno osigurati uvjete za kvalitetu života i ovog dijela grada te vjerujem kako ova četvrt postaje sve poželjnije mjesto za stanovanje – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kojemu su društvo u obilasku uređene Osječke ulice društvo pravili zamjenik Filip Sušac, ostali suradnici, ali i predstavnici izvođača radova (Cestorad d.d. Vinkovci) čija vrijednost iznosi 205.152,55 eura. 

Uz važnu napomenu da je projekt sufinanciran od strane Fonda za razvoj i obnovu grada Vukovara u iznosu od 132.722,80 eura i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 35.600 eura.  

– Zahvaljujem izvođačima radova, a što se tiče ostalih ulaganja u gradsku četvrt Mitnica valja reći kako su u tijeku i radovi na sanaciji dijela Ulice Josipe Kozarca. Bit će sanirana i Zagrebačka ulica na koju će sada utjecati radovi na izgradnji trgovačkog centra na Mitnici, a nastavljaju se i radovi na spoju Ulice Široki put i Čvorkovac – rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.