VUKOVAR Upisano 68 vrtićaraca više nego prošle godine

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posjetio je Dječji vrtić Vukovar I Područni objekt Mitnica kako bi polaznicima poželio sretnu pedagošku godinu i lijepo provedeno vrijeme u vrtiću. Tim povodom je naglasio kako se i ove godine Grad Vukovar može pohvaliti povećanim brojem upisane djece u vukovarske vrtiće.

– Ove godine brojimo 910 vrtićaraca. I to 648 u DV Vukovar I te 226 u DV Vukovar II, što je u usporedbi s prethodnom pedagoškom godinom 68 djece više – rekao je Penava te dodao kako se čitav niz godina bilježi povećanje broja upisne djece zbog čega će Grad Vukovar krenuti u dogradnju objekta na Mitnici, a u planu je i izgradnja novog objekta u naselju Olajnica.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić dodao je kako je ovaj veliki porast broja djece rezultirao otvaranjem tri nove skupine i to dvije u Dječjem vrtiću Vukovar I u prostorijama Društva „Naša djeca“ te Interkulturne škole u Borovu naselju i jedne u Dječjem vrtiću Vukovar II u Županijskoj ulici.

Stalni porast brojki zasigurno je jedan od pokazatelja kako je Vukovar ugodno mjesto za život, posebno privlačno mladim obiteljima koje Grad Vukovar podupire brojnim demografskim mjerama.