VUKOVAR Započeo „Advent pun čarolija“

Tradicionalnim 25. Vukovarskim adventskim svečanostima započeo je Advent u Vukovaru.Inače, 25. Vukovarske adventske svečanosti ove godine simbolično nose naziv Vukovar – grad susreta, a slogan vukovarskog Adventa koji se odvija u periodu od 27. studenog do 24. prosinca 2022. u perivoju Dvorca Eltz je „Advent pun čarolija“.

Prvu adventsku svijeću koja simbolizira nadu i iščekivanje u ime svih svojih sugrađana upalio je gradonačelnik Ivan Penava sa željom da blagostanje ispuni svaki vukovarski dom te da se Vukovarci i u idućim godinama u predblagdansko vrijeme nastave okupljati u ljepoti zajedništva, bogatstvu tradicije i blagdanskom duhu.

– Neka mir blagdana ispuni i domove svih prijatelja Vukovara, ali i domove ratom pogođene Ukrajine i svih drugih ratom pogođenih zemalja, domove dijaspore i srca naših vojnika koji su u mirovnim vojnim misijama diljem svijeta te moreplovaca – poručio je Penava.

Adventski vijenac je blagoslovio gvardijan Josip Poleto poručivši kako je vrijeme Došašća i vrijeme prijateljstva, susreta i ljubavi. Program otvorenja pratio je i početak rada klizališta, koncert glazbenog sastava Akvarel te gastro ponuda.

Uglavnom, Advent u Vukovaru će sve do 24. prosinca donijeti pregršt zanimljivih blagdanskih sadržaja i aktivnosti u kojima će zasigurno uživati brojni Vukovarci. Ledena čarolija na klizalištu u perivoju Dvora Eltz nudi poseban doživljaj za sve ljubitelje zimskih sportskih aktivnosti. Kao i svake godine, korištenje klizaljki i klizališta je besplatno za sve posjetitelje, a njegovo radno vrijeme je od 9 do 21 sat, osim petkom i subotom kada klizalište radi do 22 sata.

Program Adventa u Vukovaru dostupan je na poveznici.