VUKOVAR Udruzi „Zagrljaj” kuća na korištenje za susrete udomljene djece sa svojim roditeljima

Grad Vukovar je Udruzi udomitelja Vukovarsko-srijemske županije „Zagrljaj“ za potrebe rada i djelovanja te u svrhu brige i podizanja kvalitete života udomljene djece dao na korištenje nekretninu u svom vlasništvu. Riječ je o kući s okućnicom ukupne površine 207 m2 namijenjenoj posebice za susrete udomljene djece sa svojim roditeljima, a za čije unutarnje uređenje je Grad Vukovar izdvojio 56.000 kuna.

– Jedan od glavnih motiva za pronalazak ovog rješenja i davanje kuće na korištenje, a vođeni zamolbom članova udruge, je omogućavanje susreta djece sa svojim biološkim roditeljima u okruženju koje je neutralno, a sve kako bi se ostvarila prava djece i roditelja, ali i kako bi se ostvarile ostale komponente iz aspekta sigurnosti i slično. Nadam se kako će objekt biti na korist svim članovima udruge, djeci te roditeljima – rekao je gradonačelnik Ivan Penava koji je ključeve i Ugovor o dodjeli nekretnine na korištenje uručio predsjednici udruge Nataliji Medak.

– Naša udruga djeluje već 13 godina i dosad nije imala objekt u potpunosti na raspolaganju, već je bila u najmu te dijelila prostor s drugim udrugama. Ovo nam omogućuje razne aktivnosti i druženja u svom prostoru – naglasila je, uz zahvalu Gradu Vukovaru, Medak naglašavajući kako Udruga udomitelja VSŽ „Zagrljaj“ broji 19 udomiteljskih obitelji koje brinu o 45 udomljene djece.

Nije nevažno naglasiti i kako kroz program financiranja javnih potreba za područje društvenih djelatnosti Grad Vukovar sufinancira i projekt „Za bolje sutra“ u okviru kojeg se udomljena djeca uključuju u brojne aktivnosti poput odlazaka na more, sportskih, edukativno-kreativnih te drugih aktivnosti.

Grad Vukovar u svom radu veliku pažnju posvećuje socijalno osjetljivim skupinama društva, a što se ogleda kroz razne mjere koje provodi, projekte koje sufinancira te kroz podršku koju daje organizacijama civilnog društva tog karaktera.

U svom proračunu na godišnjoj razini Grad Vukovar izdvaja gotovo 15 milijuna kuna za različita socijalna davanja, a njegova briga ogleda se kroz razne mjere, sufinancirane projekte kao i kroz podršku koju daje organizacijama civilnog društva tog karaktera.