Vukovarac (26) utamničen zbog nezakonitog posjedovanja automatske puške

Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije vezana uz događaj opisan u članku

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru proveli pretragu obiteljske kuće u Vukovaru. Tom prilikom je 26-godišnji hrvatski državljanin izručio jednu automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika i 231 komad raznovrsnih streljiva.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su o tome da su policijski službenici privremeno oduzeli pronađeno oružje i streljivo te je nad 26-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje. Pronađeno automatsko oružje i dio streljiva je građanima za nabavljanje, prodaju ili posjedovanje zabranjeno, zbog čega će biti kazneno prijavljen, a kako je policija 26-godišnjaku privremeno oduzela i nekoliko komada streljiva za pištolj, biti će i prekršajno prijavljen zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Osumnjičeni 26-godišnjak je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko srijemske.