Vukovarac Marko Kunac i Vinkovčanka Nika Markić pobjednici 8. Vinkovačkog triatlona

Osmo izdanje Vinkovačkog triatlona okupilo je 60-ak odraslih sudionika iz Zagreba, a osim vinkovačkih na natjecanju su sudjelovali i natjecatelji iz Zagreba, Osijeka, Vukovara i Đakova.

– Najviše među njima je amatera, odnosno rekreativaca, ali ima i profesionalaca, odnosno članova nekih hrvatskih klubova. Sve u svemu, odzivom smo izuzetno zadovoljni, štoviše prezadovoljni, ovo je rekordan broj sudionika, s tim da smo prije glavne utrke organizirali i dječju utrku na kojoj je nastupilo 50-ero djece, što znači da smo ukupno imali preko 100 sudionika – rekla je Ivana Babić iz Triatlon kluba Vinkovci koji je autorski potpisao organizaciju ovog već tradicionalnog događaja čiji je start i cilj bio na vinkovačkim jezerima Banja.

Sudionici glavne utrke za zadatak su imali apsolvirati 400 metara plivanja, potom 20 kilometara bicikliranja te zaključno pet kilometara trčanja. U muškoj konkurenciji spomenuti izazov najbrže je apsolvirao Marko Kunac (Vukovarski triatlon klub), drugi je bio Vinkovčanin Ivan Jukić, treći Hrvoje Pauković (TK Swibir Zagre), itd.).

U ženskoj konkurenciji, pak, najbolje vrijeme ostvarila je Nika Markić (FCT Vinkovci), ispred Marije Topalović (Vinkovci), Martine Baltić (TK Mazator Slavonski Brod) i svih ostalih…