Vukovarci preko Mladosti iz Ždralova do Prve nogometne lige; Barišić i Aleksić pogodili (za) viši rang!

Vukovar 1991 je prvoligaš! U današnjoj finalnoj utakmici kvalifikacija za popunu Prve nogometne lige vukovarski su nogometaši na Gradskom stadionu u Bjelovaru rezultatom 2:0 (1:0) porazili domaću Mladost iz Ždralova.

Bila je to prezentacija umijeća i volje vukovarske momčadi koja je od početka zapela iz petnih žila, jer – cilj je bio velik. Do inicijalne prednosti momčad trenera Miroslava Bojka doveo je Josip Barišić; napadač pod brojem 25 u 11. minuti sjajnom reakcijom matirao je domaćeg vratara Kristijana Srbljanovića i nagovijestio – „happy end”.

Sve je riješeno u 60. minuti kada je egzekucijom za komplimente Ivan Aleksić poslao još jednu loptu iza Srbljanovićevih leđa čime su Vukovarci definitivno slomili žustre, no kvalitetom ipak inferiorne suparnike!

Potpuno zaslužen trijumf Vukovara 1991 čiji igrači, stručni stožer, klupska uprava, ali i navijači – kojih je u znatnom broju bilo i danas u Bjelovaru – zaslužuju sve čestitke za ovaj rezultatski pothvat; nakon osvajanja naslova prvaka u Trećoj HNL Istok Vukovar 1991 je kvalifikacije apsolvirao bez primljenog pogotka, uz napomenu da su obje utakmice odigrali na strani; danas su pod Bilogorom reprizirali onih 2:0 iz Hrvaca…