Vukovarci u finale na „penale”; Vuteks-Sloga – Bedem 5:4 (0:0)!

FOTO: db

Nogometaši Vuteks-Sloge (pobjednici Kupa NS Vukovar) bili su bolji od ivankovačkog Bedema (pobjednik Kupa NS Vinkovci) u polufinalu Kupa ŽNS vukovarsko-srijemskog i to tek nakon boljeg izvođenja dodatnih jedanaesteraca. Osnovnih 90 minuta i ono nešto sudačke nadoknade završeno je bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Tu i tamo pojavilo se poneko uzbuđenje u oba kaznena prostora, a najveću šansu za pobjedu imao je Bedem u otvaranju utakmice kada je domaći stoper Filipović uzdrmao gredu vlastitog gola nakon Smolčićevog ubačaja zdesna.

Rezultatski epilog utakmica je dobila tek u petoj seriji raspucavanja s „kreča”. Prethodno, obje momčadi imale su nepogrešive izvođače; za Bedem su zabili Borko, Koledić, Leko i Bagarić, a za Vuteks-Slogu Bratić, Jelečki, Kosić i Popin. Potom je vratar Vukovaraca Memović – pristigao nedavno iz Marsonije – „pročitao” Lovrića, a Bingulac je nadmudrio ivankovačkog vratara Čučkovića za konačnih Vuteks-Sloga – Bedem 5:4!

U finalu Kupa ŽNS vukovarsko-srijemskog Vuteks-Sloga bit će domaćin županjskom Graničaru (pobjedniku Kupa NS Županja) koji je u polufinalu bio slobodan. Utakmica je na programu u subotu, 7. kolovoza, uz napomenu da su se oba finalista izravno plasirala u pretkolo Kupa Hrvatske, neovisno o ishodu finalnog dvoboja.