VUKOVARSKI ETNO SAJAM Od 22. do 24 rujna; evo bogatog programa… 

IZVOR: Grad Vukovar

Posljednji rujanski vikend, već po tradiciji, u Vukovaru je rezerviran za Vukovarski etno sajam – sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta, proizvođača hrane i pića na kojem svoje proizvode, uz bogat popratni i kulturno-umjetnički program, izlažu proizvođači s područja cijele Hrvatske: ovdje ćete pronaći ručno rađene suvenire, odjevne predmete, predmete od pruća, domaći med, kupinovo vino, proizvode od aronije i buče, začinsku papriku, vrhunska vina, sapune domaće izrade i još puno toga.

Proteklih 15 godina sajam je rastao, razvijao se, dobivao nove sadržaje, sajmu su se priključili novi partneri, organizirale su se i uvijek nove i maštovite radionice, a 2018. godine ova je manifestacija postala ponosni nositelj posebnog priznanja za promociju tradicijskih proizvoda na natječaju za Suncokret ruralnog turizma u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija.

I ove godine od 22. do 24. rujna 2023. na središnjem vukovarskom trgu posjetitelji će imati priliku uživati u blagodatima jeseni, prigodno uređenim prostorima, u raznovrsnom programu i ponudi naših malih proizvođača, OPG-a i obrtnika.

Udruga turističkih vodiča grada Vukovara povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i ove godine organizira besplatno kostimirano turističko vođenje za posjetitelje. Polazak je u nedjelju u 17 sati u centru grada kod Grand hotela.

Osim sajamske ponude izložbeno-prodajnog karaktera Vukovarci i gosti njihova grada i ove će godine – u organizaciji Udruge Nijemaca i Austrijanaca Vukovar te Lions kluba Vukovar – moći uživati u izvedbama njemačkih folklornih skupina i degustirati pivo na Vukovar Oktoberfestu, dok će Udruženje obrtnika Vukovar posjetiteljima kroz svoju tradicionalnu gastro-manifestaciju omogućiti da „okuse“ Hrvatsku.

Osim okusa i mirisa autohtonih hrvatskih jela pažnju će plijeniti i ljepota hrvatskih narodnih običaja, a za to šarenilo i živost pobrinut će se Kulturno-umjetničko društvo Kolo Vukovar na svom godišnjem koncertu prvog dana manifestacije, dok će Tamburaški sastav Allegro prepoznatljivim slavonskim zvukovima zatvoriti ovogodišnji Vukovarski etno sajam. Da dobre glazbe bude po svačijem ukusu pobrinut će se i rock sastav Subkultura u petak i Tiho Orlić svojim velikim koncertom u subotu navečer.

Šarenilo boja, mirisa i okusa ovdje se spaja u vukovarsku jesensku čaroliju koju 16. put zaredom organizira Turistička zajednica grada Vukovara uz podršku Grada Vukovara, a u suradnji s brojnim partnerima i suradnicima.