Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jednoglasno izabran za predsjednika Domovinskog pokreta!

U zagrebačkom hotelu Internacional održan je danas izvanredni sabor Domovinskog pokreta na kojem se, između ostalog, birao novi predsjednik stranke čiju je čelnu dužnost prošloga kolovoza iznenada napustio Miroslav Škoro. Jedini kandidat za predsjednika bio je Ivan Penava koji je dobio bezrezervnu podršku; vukovarski gradonačelnik izabran je – jednoglasno.

Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije. Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina – poručio je s govornice Penava, naglašavajući pritom da „Hrvatskom danas ne vladaju građani jer Hrvatskom vlada Vlada koja ne sluša građane”.

Penava je dodao:

Upućujem javni poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama; nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana!

Osim izbora novog predsjednika stranke na dnevnom redu izvanrednog sabora Domovinskog pokreta našle su se i izmjene stranačkog Statuta.

Ivan Penava u društvu delegata vinkovačkog ogranka Domovinskog pokreta