Vukovarski osnovnoškolci besplatno na Velom Lošinju, Čiovu i krstarenju Jadranom

I ove godine, kao i prethodnih, Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja diljem Jadrana za vukovarske osnovnoškolce. Lijepa je ovo tradicija koju Grad Vukovar svake godina realizira u suradnji s prijateljima Vukovara; Turističkom agencijom Katarine-Line iz Opatije, Gradom Korčula, Primorsko-goranskom županijom, Lječilištem Veli Lošinj te Općinom Dugopolje.

– Ovoga ljeta će put Jadrana krenuti ukupno 189 učenika osnovnih škola, u pratnji 13 voditelja, sukladno preporukama škole, ali i temeljem javnih poziva. Pozivam roditelje i skrbnike da se odazovu pozivima, a našim malim sugrađanima želim sretan put i dobru zabavu te da se u Vukovar vrate s lijepim uspomenama – poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te zahvalio svim partnerima ovoga projekta na višegodišnjoj suradnji.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš je dodao:

– Prvi na put krenut će učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, djeca slabijeg socijalnog statusa. Njih 18 će uz dva voditelja put Korčule krenuti 21. lipnja.

Nadalje, od 24. lipnja 30 učenika od 5. do 8. razreda koji su se iskazali svojim uspjesima u školi krstarit će Jadranom, a vukovarska djeca ovo ljeto će ljetovati i u Lječilištu Veli Lošinj, u dva termina (njih 94), te na Čiovu (njih 47).

Za ljetovanja u Veli Lošinj i na Čiovo prijave se podnose putem javnog poziva, a upravo je u tijeku javni poziv za ljetovanje na Velom Lošinju (prijave roditelji mogu podnositi od 12. do 26. lipnja). Za ovu namjenu Grad Vukovar u svome proračunu osigurao je 13.000 eura.

Javni poziv za prijavu učenika na ljetovanje u Lječilištu Veli Lošinj 2023.