Vukovarski SDP: Gradonačelniče, zašto su uklonjene platane?

Vukovarski SDP-ovci oglasili su se priopćenjem za javnost, odnosno svojevrsnim otvorenim pismom upućenom vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, koje potpisuje Biljana Gaća, predsjednica GO SDP-a Vukovar, a prenosimo ga integralno i u cijelosti:

Poštovani Gradonačelniče,

obraćamo Vam se javnim putem jer mnogobrojne građanke i građane Vukovara zanima zašto se u Vukovaru duže vrijeme kontinuirano uklanjaju stabla? Zadnje uklanjanje platana na Priljevu šokiralo nas je i zaista ne razumijemo koji to prometni ili bilo koji drugi razlog može biti povod uklanjanja 100 godina starih platane koje su ujedno i simbol Vukovara. One su preživjele 2 rata i mnoge „barbare“, a sada su doživjele da ih netko, iz javnosti još uvijek nepoznatih razloga, jednostavno samo posječe. Ako su u pitanju već spomenuti prometni razlozi, kružni tok imamo u blizini, bilo ga je moguće napraviti i nekoliko stotina metara dalje, a ne posjeći prekrasne vukovarske platane.

Gradonačelniče, ako pak Vi o tome niste odlučivali ili ste bili protiv, sigurni smo da ste informaciju imali, morali ste ju iznijeti u javnost i pozvati građanke i građane Vukovara da zaštite prirodu, da zaštite jedan od simbola svog grada. Ovdje se radi o javnom interesu i niti jedan privatni interes ne može biti ispred njega.

Moramo napomenuti da ovo nije prvi put da se stabla u različitim dijelovima Vukovara uklanjaju, unatoč tome što su stabla „pluća zemlje“, unatoč tome što su vrućine sve jače i prirodni hlad sve potrebniji. Takva praksa je neprihvatljiva i oštro joj se protivimo. Očekujemo od Vas da se očitujete i upoznate javnost zašto su se uklonile vukovarske platane?