Vukovarski SDP-ovci: Sretan Dan antifašističke borbe!

Povodom današnjeg obilježavanja Dana antifašističke borbe rukovodstvo SDP-a Vukovar položilo je vijenac, zapalilo svijeću te odalo počast svim žrtvama fašizma na Trgu žrtava fašizma u Vukovaru.

U današnje vrijeme kad se povijest pokušava relativizirati, a omalovažiti antifašizam i njegove vrijednosti, važno je za napomenuti da suvremena Republika Hrvatska temelji svoj državnopravni kontinuitet i na odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnoga oslobođenja Hrvatske. Današnja RH kao demokratska država u svoj Ustav je unijela vrijednosti i tekovine antifašizma za koje držimo da ih je potrebno svakodnevno promovirati, naglasili su vukovarski SDP-ovci ovom prilikom.

Antifašizam je, naglašeno je još danas, bio pokret nastao u cilju očuvanja demokracije i mira. Bio je to i ostao civilizacijski odgovor na sve veću opasnost od totalitarnog i antidemokratskog, antiliberalnog i zločinačkog nacizma i fašizma. U zapadnoeuropskim demokracijama antifašizam postaje temelj za dosljedno suprotstavljanje svim oblicima rasizma, ksenofobije, antisemitizma i mnogih drugih oblika diskriminacije. Mir, sloboda, solidarnost i suradnja antifašističke su vrijednosti koje su pobijedile ideologiju rasnih zakona i imperijalizma.

– Gradska organizacija Socijaldemokratske partije Vukovar svim građankama i građanima želi sretan Dan antifašističke borbe! – poručili su uglas vukovarski SDP-ovci.