Vukovaru 1991 i Zrinskom tek po bod, Jurjevčani se spasili iz penala na vrataru Pintariću u 93.

Denis Pintarić, vratar Zrinskog iz Jurjevca FOTO: db

Kakva završnica borbe za naslov prvaka na trećeligaškom istoku! Vodeći Vukovar 1991 u današnjoj utakmici 33. kola kiksao je na domaćem terenu odigravši tek 1:1 protiv županjskog Graničara! Vukovarci su poveli preko Barišića, izjednačio je Lotar iz kaznenog udarca. Miroslav Bojko, trener Vukovara 1991:

– Nismo bili dobri. Ne znam zašto, mogu samo pretpostaviti. Kako se primiče kraj prvenstva, tako raste pritisak, pa i strah od nekog kiksa koji nas može koštati naslova prvaka. S tim se moramo znati nositi ili ne možemo biti prvaci. Ne bih ništa dalje komentirao osim da smo dobili upozorenje koje nas u konačnici nije skupo koštalo.

A nije ih skupo koštalo zato jer je Zrinski na gostovanju kod Oriolika odigrao 2:2, a izjednačujući pogodak postigao je Horvat u 3. minuti nadoknade iz kaznenog udarca! Iznudio ga je, inače, vratar Jurjevčana Pintarić koji je u završnici utakmice krenuo u (is)pomoć svojim napadačima!

– Bod nam na kraju ne znači mnogo, osim psihološki. Jer, da smo danas i izgubili, morali bismo u zadnjem kolu pobijediti Vukovarce, kao što i nakon ovih 1:1 to moramo učiniti ako želimo biti prvi – rekao je Josip Milardović, trener Zrinskog.

Uglavnom, uoči zadnjih 90 ovosezonskih minuta Vukovar 1991 ima bod više od Zrinskog, pa mu je slijedom toga sljedeće subote u Jurjevcu za potvrdu 1. mjesta posve dovoljan već i bod.