Vuteks-Sloga i Graničar u subotu u Rupi na Sajmištu za trofej Kupa ŽNS-VS

Nogometaši Vuteks-Sloga za subotnju utakmicu finala Kupa ŽNS-VS protiv županjskog Graničara baterije su punili na Zlatiboru. U susjednoj Srbiji su u okviru radnoga tjedna apsolvirali i dvije kontrolne utakmice; momčad Zlatibora, donedavnog superligaša Srbije, pobijedili su 1:0, dok su protiv trećeligaša Slobode iz Užica odigrali bez pobjednika, 1:1.

– Tih pet zlatiborskih dana iskoristili smo na najbolji mogući način, između ostalog i za team-building. Utakmicu protiv Graničara dočekujemo u odličnom raspoloženju, vrlo optimistično. Igramo na domaćem terenu i imamo se čemu nadati. Veliku stvar napravili smo već i plasmanom u finale, čime smo osigurali nastup u pretkolu Kupa Hrvatske, što ne znači da protiv Županjaca nećemo pokušati uzeti ponuđeno i osvojiti trofej. Bio bi nam to izvrstan poticaj uoči skorašnjeg početka trećeligaške sezone – rekao je trener Vuteks-Sloge Đorđe Bojić koji u subotnjem ogledu protiv Graničara neće moći računati na Aleksandra Popovića koji izostaje iz dva razloga; na utakmici protiv Zlatibora doživio je potres mozga, a osim toga ovaj novak u vukovarskim redovima još uvijek nije stekao pravo nastupa u službenim utakmicama.

Uzgred, momčad Vuteks-Sloge u nadolazeće prvenstvo ući će jača za Meksikanca Brayana Padillu koji stiže iz Vukovara 1991, a novim suigračima priključit će se početkom sljedećeg tjedna.

Inače, na sutrašnji finale sličan pogled imaju i u županjskom trećeligašu. Trener Graničara Dražen Ilić:

– Nema bolje uvertire za prvenstvo od osvajanja Kupa ŽNS-VS. Atmosfera? Fantastična! Šanse? Mislim da su podjednake, čeka nas teška utakmica, ali obećavam da ni njima neće biti lagano. Međusobno se jako dobro poznajemo, mogućnost iznenađenja svedena je stoga na minimum, a presudit će motiv i angažman. Uvjeren sam da u tome nećemo zakazati.

Sutrašnja utakmica između Vuteks-Sloge i Graničara bit će odigrana u popularnoj Rupi na Sajmištu, početak joj je zakazan u 18 sati. Sudit će Antonio Sabljić iz Otoka, asistirat će mu sugrađanin Franjo Vučko i Filipom Damjanović iz Đeletovčanin, dok će dužnost delegata obnašati Ivo Bogdanović (Vukovar).