Vuteks-Sloga nokautirala Marsu, Graničar jalovim remijem u Našicama do šeste pozitive u nizu…

Danas je odigrano nekompletno 10. kolo Treće HNL Istok. Nekompletno stoga što će sutra biti odigrane još dvije utakmice – između Bedema i Zrinskog te Kutjeva i Sloge (NG) – a u srijedu će na teren momčadi Slavije i Vukovara 1991, u ogledu odgođenom zbog obveza vukovarskog kluba na memorijalnom turniru „Blago Zadro” čiji je domaćin i organizator.

Momčad Vuteks-Sloge, drugog vukovarskog trećeligaša, na domaćem je terenu na Sajmištu rezultatom 2:0 porazila Marsoniju. Pogotke su u pobjedu ugradili Mihailo Marić (8. minuta) i Davor Bratić (73.)

– Realno, više smo očekivali od Marsonije. Iskoristili smo njihov prvi kiks i otvorili utakmicu kako smo zamišljali. Tijekom 90 minuta gosti nam praktički nisu stvorili nijednu šansu, naša pobjeda je posve zaslužena. I vrijedna mira u kući – naglasio je Davor Bratić, strijelac drugog pogotka za koji Brođani smatraju da je postignut iz zaleđa.

Županjski Graničar, pak, u Našicama je protiv domaćeg NAŠK-a odigrao utakmicu bez pobjednika, ali i pogodaka. Trener Graničara Dražen Ilić:

– Da smo bili malo raspoloženiji u igri prema naprijed uzeli bismo sva tri boda. Nisam prezadovoljan, ali ni nezadovoljan. Ovo nam je šesta utakmica bez poraza.

Belišćani su slavili u Bukovlju i najmanje do srijede zaposjeli vrh trećeligaškog istoka…

Rezultati 10. kola: Slavonija – Omladinac (GV) 2:1, Čepin – Oriolik 1:2, Đakovo-Croatia – Darda 3:1, Vuteks-Sloga – Marsonia 2:0, NAŠK – Graničar 0:0, Slavonac (B) – Belišće 1:3. U nedjelju, 9. listopada (16 sati), na rasporedu su utakmice Bedem – Zrinski (J) i Kutjevo – Sloga (NG), a u srijedu, 13. listopada, na programu je utakmica Slavija – Vukovar 1991.

U vodstvu je Belišće s 22 boda, slijede Vukovar 1991 /-1/, Zrinski (J) /-1/ i Đakovo-Croatia s po 20, Marsonia 17, Graničar 15, Bedem /-1/ 14, Vuteks-Sloga i Slavonija s po 13, Darda i Omladinac (GV) s po 12, Kutjevo /-1/ 11, Slavija /-1/, Čepin, Slavonac (B) i Oriolik s po 10, Sloga (NG) /-1/ 9 te NAŠK 7 bodova.