VVK apelira na racionalno i legalno korištenje vode

Mole se građani, korisnici javne vodoopskrbe na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. (u daljnjem tekstu: VVK) da u razdoblju iznimno visokih temperatura vodu troše racionalno i namjenski budući da se korištenjem vode za zalijevanje vrtova, uređenih površina, pranje vozila i punjenje bazena ugrožava kontinuitet vodoopskrbe drugih korisnika. Iako na distribucijskom području VVK nema većih problema s osiguravanjem dovoljnih količina vode za piće, apeliramo da s vodom treba postupati racionalno obzirom da je voda za piće postala glavni resurs 21. stoljeća.

Isto tako želimo skrenuti pozornost na neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže. Svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji posljedično izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće.

Otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima požara ili slično istima smiju manipulirati vatrogasci. Stoga Vas molimo, ako primijetite kako netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu isto prijavite na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja i protuzakonita.

Budimo društveno odgovorni!