Za Gatinu sedam i pol milijuna kuna! Sudarević: Ovdje ne stajemo, idemo dalje, punim gasom…

Sjajne vijesti iz Starih Jankovaca! Tj. iz Zagreba gdje je općinski načelnik Dragan Sudarević svečano potpisao Ugovor o financiranju za tip operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja u iznosu od 7.254.707,19 kuna, za projekt “Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Gatina”.

Ministarstvo poljoprivrede ovom je prigodom dodijelilo 33 ugovora iz Programa ruralnog razvoja, odobrene vrijednosti potpore veće od 65 milijuna kuna.

Riječ je o potporama iz mjera – 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, 5 “Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti”, 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” te 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”.

– Fokusirani smo na poboljšanje uvjeta života u malim lokalnim sredinama, jer brišu granice između ruralnog i urbanog, povećavaju mogućnost ostanka i unaprjeđenje života u ruralnom prostoru – rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

A što kaže općinski načelnik?

– Projekt Gatina već je šesti realizirani ove godine. Ali, ovdje ne stajemo, idemo dalje, punim gasom. Uskoro objavljujemo nove projekte, jedan od njih je i onaj vezan uz pet solarnih panela koje ćemo instalirati na javne objekte – poručuje Sudarević.

Inače, u šest realiziranih ovogodišnjih projekata Općina Stari Jankovci s raznih adresa „povukla” je oko 10 milijuna kuna!