Za šest do osam mjeseci javni električni bicikli na vinkovačkim ulicama

Grad Vinkovci i Fond za zaštitu okoliša potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta ”Uvođenje sustava javnih bicikala u grad Vinkovce”. Slovom potpisanog ugovora vrijednog 565.000 kuna (od čega Fond sufinancira projekt u maksimalnom iznosu od 40 posto) Vinkovci bi trebali dobiti sustav javnih bicikala koji se sastoji od tri postaje i osamnaest bicikala – dvanaest običnih i šest električnih – koje će biti postavljene u blizini autobusnog i željezničkog kolodvora, u središtu grada nedaleko pošte i kod dvoranskog plivališta Lenije.

Očekujem kako će u roku od šest do osam mjeseci prvi električni bicikli voziti gradskim ulicama – naglasio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Također, poručuju iz gradske uprave, u pripremi je i izgradnja biciklističkih staza u gradu naglašavajući pritom važnost projekta kojim činimo dobro okolišu. A pedalirajući činimo dobro i sebi; naime, redovitom vožnjom bicikla, kažu stručnjaci, značajno se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i visokog tlaka, povećava se izdržljivost organizma, pozitivno utječe na smanjenje stresa, poboljšanje probave, a i jedna je to od najboljih aktivnosti za sagorijevanje kalorija…