Za vikend 19 alkoholiziranih vozača; rekorder imao 2,59 promila!

Tijekom vikenda od 17. do 19. svibnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri s materijalnom štetom (Vrbanja, Vinkovci, Gunja) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojoj više slijedi:

Jučer, 19. svibnja oko 16,10 sati u Gabošu, 47-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola 1,24 g/kg u kretanju prelazi s kolnika udesno i udara u parkirani osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 62-godišnjaka, nakon čega se u zanošenju ulijevo prevrće na krov. U prometnoj nesreći 47-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Policijski službenici su tijekom vikenda u prometu zatekli 19 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija, 2,59 g/kg, zabilježena je jučer, 19. svibnja u 17,40 sati kod 64-godišnjeg vozača osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka u Gabošu. Šest je vozača smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 34 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Vukovarsko-srijemska policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.