ZABA CUP 2022. Danas kvalifikacije, u ponedjeljak glavni turnir, a finale na Uskrs

Marta Dobrić, najbolje rangirana HR-predstavnica na Zaba Cupu 2022. FOTO: Hrvoje Petek

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 11. do 17. travnja pod nazivom Zaba Cup 2022. održava se 14. međunarodni teniski turnir za tenisač(ic)e do 14 godina. Pokrovitelj natjecanja je Zagrebačka banka, a organizator TK Vinkovci.

Prvi nositelj turnira je Amir Škrijelj iz Bosne i Hercegovine koji je 68. na rang listi Tennis Europe do 14 godina, dok je prva nositeljica Čehinja Denisa Zoldakova, 75. na rang listi. Od hrvatskih predstavnika, pak, najbolje rangirani su Marta Dobrić (133.) kod djevojčica, a Jou-George Gnjidić (155.) kod dječaka.

– Želim dobrodošlicu svim igračicama i igračima u našem klubu, a ovim putem pozivam sve ljubitelje tenisa u Vinkovcima da u vrijeme turnira dođu i pogledaju odličan tenis. Svim sudionicima želim puno uspjeha, a najbolji neka ga osvoje – rekao je predsjednik TK Vinkovci Domagoj Bubalo.

Prvi kvalifikacijski susreti kvalifikacija igraju se danas, a glavni turnir počinje u ponedjeljak, 11. travnja. Finale u pojedinačnoj konkurenciji planirano je za nedjelju, 17.travnja, dan ranije bit će odigrano finale parova.