ZADNJI POTEZ Vlada RH podijelila milijune umirovljenicima, braniteljima, socijali; struja i plin ne rastu…

IZVOR: Vlada RH

Prije formalnog raspuštanja Sabora, Vlada RH usvojila je tzv. 6. paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena vrijednosti 503 milijuna eura. Kroz održavanje postojeće cijene električne energije i plina građani i gospodarstvo izravno će uštedjeti 389 milijuna eura, dok je to neizravno ipak platiti kroz poreze s obzirom kako je taj trošak na sebe preuzela Vlada RH. Novost u ovoj mjeri je što povlaštena cijena ide do 3.000 kWh polugodišnje, odnosno za 500 kWh više nego do sada što se tiče kućanstava.

Za drugi dio paketa, Vlada će pronaći 114 milijuna eura, a odnosi se na zaštitu od inflacije. Uz zaštitu ograničenja cijena za 30 najnužnijih proizvoda, tu su i 23 milijuna eura za troškove energije za 80 tisuća ljudi koji su ugroženi kupci te će biti podmirivano do 70 eura mjesečno po korisniku.

Vlada je mjere pripremila i za pružatelje socijalnih usluga te usvojila nove jednokratne potpore umirovljenicima koje se kreću od 50 do 160 eura ovisno o visini mirovine.

Potpomognuti su i javni prijevoznici s 0,16 eura po litri dizela, a nije zaboravljeno niti 13 tisuća najugroženijih branitelja kojima će se dati po 100 eura – jednokratno.

Na kraju, oni na kojima ostaje hrvatska budućnost – studenti – dobili su jamstvo kako će cijena obroka ostati 0,86 eura…

Sve detalje posljednjeg poteza ovog sastava Vlade RH možete potražiti ovdje