ZAJEDNO PROTIV GOVORA MRŽNJE Možemo računati na vukovarsku djecu!

IZVOR: PU vukovarsko-srijemska

Danas je u vukovarskoj Tehničkoj školi Nikole Tesle – u zajedničkoj organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Policijske uprave osječko-baranjske, Tehničke škole Nikole Tesle, Vijeća za prevenciju Grada Vukovara, Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka i uz inicijativu „Art Hill“ – održan sadržajan i učinkovit preventivni program „Zajedno protiv govora mržnje“.

Program je održan u skladu sa Strategijom EU o pravima djeteta i Europskim jamstvom za djecu, a također i kao popratni događaj, tj aktivnost, u okviru hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom sjećanja na Holokaust – IHRA.

U programu su sudjelovali Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar, predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, zdravstva i sustava socijalne skrbi, policijski službenici, predstavnici medija i organizacije civilnog društva.

S ciljem upućivanja jasnih poruka o važnosti sprječavanja govora mržnje i promicanja jasnog stava o neprihvatljivosti svih oblika nasilja, antisemitizma, diskriminacije i govora mržnje održana je i interaktivna radionica „Ljudskost u akciji“ u sklopu koje je održan i Multimedijalni kutak „Progovorimo riječima čovječnosti“ u kojima su učenici aktivno sudjelovali i pokazali da ih takve teme itekako zanimaju.

Na kraju je održan okrugli stol naziva „Koraci u pravom smjeru za društvo nulte tolerancije na nasilje“ na kojem su sudjelovali stručni suradnici škole, ravnatelj škole, predstavnici sustava socijalne i zdravstvene skrbi, članovi Vijeća učenika, stručni tim savjetovališta Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijskih uprava vukovarsko-srijemske i osječko baranjske.

Sve u svemu, vukovarska djeca danas su pokazala da možemo računati na njih u stvaranju budućnosti bez nasilja, zagovarati toleranciju i jamčiti sklad.