Zanimljiva inicijativa PU vukovarsko-srijemske; građani predlažu lokacije za 24-satni nadzor kretanja brzine vozila!

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske potekla je zanimljiva inicijativa povezivanja policije i građana, a sve sa zajedničkim ciljem; sigurnost cestovnog prometa, sigurnost svih ljudi, briga o djeci. Prenosimo ju u cijelosti:

„Građani, predložite lokacije za akciju 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila!

Od 31. ožujka do 14. travnja 2021. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimat će prijedloge građana za lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, na kojima će se provesti nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija će se provesti 21. travnja, od 00.00 sati do 00.00 sati 22. travnja, na lokacijama koje će policija odabrati, uz pomoć sugestija građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće.

U obzir dolaze točke u prometu na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije. No, poželjno je da građani u svojim prijedlozima obrazlože razlog zbog kojeg je upravo odabrana lokacija primjerena za odabir tijekom provođenje akcije.

Po zaprimanju prijedloga građana, policija će kroz analizu pristiglih prijedloga odabrati lokacije na kojima će 21. travnja 2021. godine mjeriti brzinu kretanja vozila, a odabrane lokacije javno objaviti i najaviti putem medija provođenje akcije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.“

Građani mogu dati svoje prijedloge slanjem na našu internetsku email adresu vukovarsko-srijemska@policija.hr.

Imali smo i prethodna dobra takva iskustva te se stoga i ove godine nadamo da će građani novim idejama, prijedlozima ili svojim mišljenjima dati dobar poticaj koji ima najbitniji smjer, a to je sigurnost u prometu.