ZANIMLJIVA SURADNJA Judaši Vinkovaca (na)učili rukometaše Spačve – padati!

U prostoru Sokolskog doma u Vinkovcima provedena je radionica radnog naziva Judo za rukomet u kojoj su sudjelovalo 40-ak članova Rukometnog kluba Bjelin Spačva Vinkovci i Judo kluba Vinkovci. Voditelj programa bio je Dino Keškić, licencirani trener Hrvatskog judo saveza i polaznik diplomskog studija Kineziološkog fakulteta u Osijeku.

– Radionica je bila sastavljena od teoretskog i praktičnog dijela. U njezinom teoretskom dijelu predstavili smo korelaciju karakteristika oba sporta. Ono što se iz juda može implementirati u rukomet su specifična strukturalna kretanja koja omogućavaju održavanje ravnoteže, ali i načini prizemljenja, što je od izuzetne koristi za sprječavanje ozljeda – naglasio je Keškić.

U  praktičnom, pak, dijelu radionice rukometaši su uz asistenciju vinkovačkih judaš(ic)a Diane Pavlović, Stiva Tomića, Eve Brdar, Lorene Pipunić, Josipa Ramljaka i Stjepana Ramljaka vrlo brzo svladali osnove padova i to Yoko ukemi (pad u stranu), Mae ukemi (pad na prsa), Ushiro ukemi (pad unazad) i Zenpo kaiten ukemi (pad naprijed).

– Izražavam zadovoljstvo zbog realizacije ove suradnje i provedene radionice. Potrebitost učenja judo elemenata i padova s ciljem podizanja efikasnosti u vlastitom sportu može biti velika. Sprječavanjem ozljeda kod sportaša može se itekako pridonijeti produljenju sportskih karijera što je od izuzetne važnosti za svakog uključenog pojedinca i razvoj sporta općenito. Nadamo se ponovnoj suradnji s rukometašima, ali i pripadnicima drugih sportova – napomenuo je Mladen Karlić, predsjednik JK Vinkovci.