Započela podjela uskrsnica za vinkovačke umirovljenike

IZVOR: Grad Vinkovci

U prostorijama vinkovačke gradske uprave danas je započela isplata uskrsnica umirovljenicima i korisnicima prava na osobnu invalidninu. Oni umirovljenici s mirovinama manjim od 340 eura imaju pravo na uskrsnicu od 60 eura, dok umirovljenici s mirovinama od 340,01 do 450 eura te korisnici prava na osobnu invalidninu imaju pravo na vinkovačku uskrsnicu od 40 eura.

– Krenuli smo s podjelom uskrsnica, gradske blagajne otvorne su za preko 3.800 naših umirovljenika i korisnika osobne invalidnine. Konstantno podižući iznose samih uskrsnica došli smo do iznosa od 60 eura, a povećani su i cenzusi kako bi s ovom mjerom obuhvatili što veći broj naših umirovljenika. Ovo je jedan mali znak pažnje i zahvalnosti, način na koji želimo uljepšati najveći kršćanski blagdan onima koji su kroz svoj radni vijek stvarali i gradili naš grad, izjavio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Isplata uskrsnica obavlja se od 8 do 15 sati u gradskoj upravi i to abecednim redom. Danas su na rasporedu umirovljenici čije prezime počinje slovima u rasponu od A do L, dok će sutra u isto vrijeme na red doći i umirovljenici iz ostatka abecede.