Započela prva dječja planinarska škola PD Frankopan Rokovci/Andrijaševci

Započela je s radom prva dječja planinarska škola koju je pokrenulo Planinarsko društvo Frankopan iz Rokovaca/Andrijaševaca. Predavanja na temu planinarstva, planina, zaštite prirode, kretanja i boravka u planinama, pripremama za odlazak u planine, opasnostima i pomoći u planinama te orijentaciji održana su u Osnovnoj školi „Ivana Brlić Mažuranić” Rokovci/Andrijaševci.

Izlet s vježbom kretanja i boravka u planinama bit će održan u nedjelju, 8. svibnja, odlaskom na planinarsku manifestaciju „Jungov planinarski put”, predavanje i vježba na temu penjanja bit će upriličeni tjedan dana kasnije na umjetnoj stijeni u stanici HGSS-a u Vinkovcima, a vježbe izrade prinudnog skloništa u prirodi, orijentacije i prve pomoći, izrade čvorova održat će se na ostalim jednodnevnim i dvodnevnim izletima.

Ovo je 1. dječja planinarska škola organizirana u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a cilj održavanja škole je uvesti djecu što ranije u svijet planinarenja, i navesti ih da zavole boravak u prirodi te na zabavan način uz rekreaciju u prirodi nauče više o prirodi, prirodnim ljepotama, biljnog, životinjskog svijeta, planinama i ostalim ljepotama Hrvatske. Završetak dječje planinarske škole PD Frankopan očekuje se krajem lipnja kada će polaznici dobiti svoje zaslužene diplome.