ZAPOSLENOST Vinkovci imaju 5 i pol tisuća više zaposlenih od Vukovara; Ivankovo najuspješnija općina!

Ilustracija/PEXELS

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a koji se odnose na prosinac prošle godine, na području Vukovarsko-srijemske županije bilo je ukupno 44.560 osiguranih osoba kod poslovnih subjekata. Riječ je o informacijama koje se koristi na mjesečnoj razini za procjenu broja zaposlenih, dok službene podatke pruža Državni zavod za statistiku, ali ih objavljuje tek sredinom godine za prethodnu godinu.

Ipak, temeljem objavljenih podataka može se doći do okvirnog broja zaposlenosti za prethodni mjesec. Obično se prosinac uzima u obzir iz razloga jer je u tom mjesecu smanjena poslovna aktivnost, odnosno ne uključuje u obzir sezonsku zaposlenost.

Nije nikakvo veliko iznenađenje kako Vinkovci, kao najveći grad u županiji, imaju i najveći broj zaposlenih, a riječ je o 16.349 osoba koje su bile u radnom odnosu kod vinkovačkih subjekata koji zapošljavaju. U odnosu na broj zaposlenih u županiji, udio je visokih 36,69%. Na drugom mjestu je, naravno Vukovar, koji ima 10.771 zaposlenu osobu. Bitno je istaknuti kako oba grada imaju tendenciju rasta broja zaposlenih u odnosu na prosinac iz prijašnjih godina.

Što se tiče općina, bez konkurencije je Ivankovo s čak 1.162 osobe koje rade na području te općine i jedina je općina s više od 1.000 zaposlenih, dok Cerni nedostaje 19 radnih mjesta da dostigne ovu magičnu brojku. Na začelju ove ljestvice nalaze se Bogdanovci (80) te Negoslavci (76) koji su pak jedine općine ispod sto zaposlenih…

Puni popis možete potražiti u nastavku…