Zaraženi Cibalijin igrač nije cijepljen, na COVID-19 pozitivan i trener u klupskoj školi nogometa

U seniorskoj svlačionici Cibalije jedan je igrač zaražen koronavirusom, petorici je epidemiolog odredio izolaciju do 13. studenog, pa je sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja vinkovački drugoligaš dobio i iskoristio mogućnost odgode utakmice protiv BSK-a iz Bijelog Brda koji je sutra trebao gostovati pokraj Bosuta.

– Utakmica se mora odigrati najkasnije do 11. prosinca, to je zadnji rok. Moguća je i neka srijeda, ali to ni u kojem slučaju neće biti 17. studenog zbog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – napominje Cibalijina predsjednica Dea Lasić.

Zaraženi igrač, doznajemo, ima blaži oblik bolesti, blago povišenu tjelesnu temperaturu. Nije cijepljen protiv koronavirusa, kao i još šestorica njegovih suigrača. Svi oni svakoga su petka, uoči prvenstvene utakmice, podvrgnuti testiranju.

– Igrači koji su u samoizolaciji dobili su plan i program rada za razdoblje u kojem neće biti u trenažnom procesu. Olakotna okolnost u cijeloj priči jest što nastupa prvenstvena stanka, pa će biti odgođena samo jedna naša utakmica, ova protiv BSK-a – dodaje čelnica VK drugoligaša.

Inače, na koronavirus pozitivan je i jedan trener u klupskoj školi nogometa te jedan djelatnik u administraciji.