Zatvorena 14. Ljetna škola filma Gunja

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji sinoć je zatvorena je 14. Ljetna škola filma Gunja, projekt koji su 2009. godine pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti te osnivači Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIG-ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice.

Polaznici su bili raspoređeni u čak sedam radionica: igrani film, dokumentarni film, (za)igrani film, radioigra, glazbena produkcija, press radionica i radionica analogne fotografije.

PRESS radionica, pod voditeljskom palicom Kristine Kovačević i Stjepana Petković prikazala je svoje III. Kronike, koje prate zanimljive teme i događaje polaznika na Ljetnoj školi filma Gunja.

Radionica (za)igranog filma premijerno je prikazala film „San ili java“ u kojem su glumili učenici gunjanske osnovne škole a glavnu ulogu imao je Ajsel Idrizi, učenik 7. razreda. Voditelji su bili Anita Tufekčić i Marko Dugonjić.

Radionica igranog filma snimila je izvrstan igrani film atmosfere pod naslovom „Nevrijeme“, čiji su voditelji bili David Gašo, Mirsad Mahmutović i Tin Ostrošić.

Radioigra je priredila radiodramu pod naslovom „Dobar protiv sjeverca“, koju su svi pozorno slušali uz stručnu realizaciju voditelja radionice Bojana Perić i Hrvoja Korovljević.

Radionica dokumentarnog filma snimila je odličan dokumentarni film pod naslovom Ispaša koji nam donosi priču o obitelji koja čuva ovce. Voditelji: Matea Ilijašev, Luka Zovak i Ljubica Kotromanović.

Glazbena produkcija je bila najplodnija, jer su pripremali glazbenu podlogu za sve radionice a predstavili su se s izvedbom „Struji struja“, uz voditelje Magdu Mas, Matka Basar i Matiju Barić.

Analogna fotografija, koju je predvodio Marinko Marinkić i Kristina Landeka priredila je izložbu crnobijelih fotografija, koja se može pogledati u hodniku škole na izložbenima okvirima, ali i na OVDJE

Zahvaljujem svim polaznicima i voditeljima na uspješnom radu i održavanju još jedne Ljetne škole filma, ali i svim Gunjancima koji su ponudili svoje kuće i ugostili sudionike i djecu koja nisu iz Gunje – naglasila je voditeljica programa Kristina Kovačević.

Polaznicima, organizatorima i svima ostalima zaslužnima za održavanje 14. Ljetne škole filma dodijeljene su prigodne zahvalnice za uspješnu realizaciju ovogodišnjeg projekta, unatoč tome što uslijed prošlotjednog nevremena u školi nije bilo struje i interneta!