Završen Dom kulture Novi Jankovci, projekt vrijedan preko 6.500.000 kuna!

Na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju po Mjeri 7.4.1. – Lokalna infrastruktura Općina Stari Jankovci kandidirala je projekt „Izgradnja Doma kulture u Novim Jankovcima“ koji je pozitivno ocijenjen, slijedom čega je odobrena potpora u iznosu od 5.303.831,50 kuna.

– Nakon provedenog postupka javne nabave sklopljen je Ugovor u sveukupnom iznosu od 6.685.089,40 kuna s izvođačem radova 3D gradnja j.d.o.o. Vukovar – rekao je Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Dom kulture u Novim Jankovcima koristit će se za javna i društvena događanja, kao i za rad i djelovanje neprofitnih organizacija te prema potrebi gospodarstvenika. Njegovom izgradnjom osiguran je primjeren prostor za djelovanje društvenih i kulturnih udruga.

– Dom kulture će kroz određene aktivnosti biti od velikog interesa za opće dobro i poboljšanje kvalitete života, istovremeno će biti ugodniji i izgled naselja kao i kvaliteta same infrastrukture, a bit će i zaokružen kompleks vrhunsko uređenog kulturno-sportskog centra „Croatia“ u Novim Jankovcima – prisnažio je Sudarević naglašavajući kako na isti tip operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja, koji je otvoren do 30. rujna 2021. godine, Općina Stari Jankovci ima spremnih 12 prihvatljivih projekata.

– Četiri su najizglednija; Sportsko-rekreacijski centar Gatina, Tržnica Stari Jankovci, II. faza Vatrogasni dom Slakovci i Kulturni centar. Bez obzira na rezultate i prihvatljivost po ovome pozivu svi će biti realizirani u iduće četiri godine. Kad kažem svi, mislim na svih dvanaest – poručuje Sudarević u zaključku.