Završena energetska obnova vinkovačkog Arhiva

U prostorijama Arhivskog sabornog centra u Vinkovcima danas je održana završna konferencija projekta “Energetska obnova javne zgrade-zgrade Arhiva na adresi Duga ulica 2, Vinkovci”. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 1.887.540,66 kuna, a nositelj projekta bio je Grad Vinkovci.

Objekt je obnovljen i iznutra i izvana i to će značajno unaprijediti djelatnost arhiva, jer sada imamo i osiguranu uštedu energije i poboljšane uvjete rada. Nakon preseljenja gradiva i stavljanja u pogon Arhivskog sabirnog centra u novom prostoru, energetskom obnovom zaokružena je tako cjelokupna arhivska priča u Vinkovcima“ – istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

 U okviru projekta provedene su mjere energetske učinkovitosti: povećanje toplinskih izolacija i ploča, ravnog krova iznad grijanog prostora i pročelja, zamjena vanjskih stolarskih energetskih učinkovitih proizvoda, zamjena plinskog kotla i zamjene i ugradnje termostatskih ventila, rasvjete učinkovitijom, instalacija zaštite od munje.

Projekt je rezultirao smanjenjem potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini od 84,45% u odnosu na godišnju potrošnju za grijanje prije nego što se to učini doprinosom i smanjenjem godišnje emisije CO2 za 75,98%.