Završena podjela uskrsnica, penzionerima podijeljeno preko 600.000 kuna javnoga novca

Nešto više od 600.000 kuna iz gradskoga je proračuna izdvojeno za podjelu uskrsnica umirovljenicima s područja Grada Vinkovaca. Podjela uskrsnica obavljena je po mjesnim odborima, prema ranije utvrđenom rasporedu, a sve kako bi se izbjegle gužve u zgradi gradske uprave, a time i umanjila mogućnost širenja koronavirusa. Isplata uskrsnica završena je danas u Mjesnom odboru Vinkovačko Novo Selo.

Iznosi su simbolični, ali će ipak pripomoći. Voljeli bismo kada bi u proračunu bilo malo više prostora da ih možemo povećati. Nadam se da ćemo u budućem vremenu i biti u takvoj prigodi, ali važno je da smo započeli s tim programom te da će se on nastaviti u budućem vremenu – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Inače, pravo na uskrsnicu ove godine ostvarila su 2.774 umirovljenika, iznosi su bili promjenjivi, ovisno o visini njihovih mirovina. Oni s mirovinama do 1.000 kuna isplaćena je uskrsnica u iznosu od 400 kuna, umirovljenici čije se mirovine kreću u rasponu između 1.000 i 1.500 kuna isplaćena je uskrsnica od 300 kuna, dok je po 200 kuna isplaćeno umirovljenicima s mjesečnim primanjima između 1.500 i 2.500 kuna.