Završena rekonstrukcija vodovodne mreže u Borovu naselju, projekt vrijedan više od 2,7 milijuna kuna!

FOTO: Grad Vukovar

Završena je rekonstrukcija vodovodne mreže u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, a ulice koje je rekonstrukcija obuhvatila obišao je danas vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, a društvo im je pravio i Dario Tišov, direktor gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara.

Tijekom 2021. godine ugovoreni su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa, Nikole Perlića, Rudolfa Perešina te dijelu Sportske ulice. U navedenim ulicama rekonstruirano je 1,5 kilometara vodovodne mreže, odnosno ugradnjom novog cjevovoda zamijenjen je onaj dotrajali te su u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa i Nikole Perlića u potpunosti sanirani kolnici. Izvođač radova je zajednica ponuditelja, tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar i Mario d.o.o., a ukupna vrijednost izvedenih radova je 2.721.075,31 kuna s PDV-om.

– Kroz zajedničku suradnju s Vodovodom grada Vukovara te Hrvatskim vodama nastavljamo ulagati u vodno-komunalnu infrastrukturu našega grada čime se u konačnici pruža kvalitetnija usluga svim građanima Vukovara, a dodatnom sanacijom kolnika omogućava se sigurnije prometovanje – naglasio je gradonačelnik Penava.

Direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov dodao je kako se radi o rekonstrukciji vodovodne mreže sa svim priključcima i prespojima, ali je istaknuo i zanimljivost da je riječ o zamjeni cjevovoda koji datira još iz 1939. godine, tzv. Batinom cjevovodu.

– Ovom rekonstrukcijom uvelike se utječe na gubitke u vodoopskrbnom sustavu te kvalitetu isporuke vodnih usluga – objasnio je Tišov te najavio kako je trenutno u fazi razvoj nacionalnog plana i oporavka na koji će Vodovod grada Vukovara aplicirati projekte kojim će se sanirati i dio vodovodne mreže na Sajmištu, Mitnici i ostalim distributivnim područjima poput Općine Tompojevci te Mikluševci.