Završna konferencija projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ”

PLAĆENI OGLAS

Danas održanom završnom konferencijom zgotovljen je projekt “Nova znanja za nove poslove  u turizmu u VSŽ”. S obzirom na to da Slavonija nudi bezbroj mogućnosti razvoja u turizmu, Tehničko učilište Vinkovci u sklopu projekta „Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ“ odlučilo je dati svoj doprinos  te najugroženijim dobnim skupinama na tržištu rada omogućiti  obrazovanja u sektoru turizma i na taj način im olakšati zapošljivost i konkurentost na tržištu rada.  

Ovim projektom bit će omogućena integracija 40 nezaposlenih osoba u društveni život zajednice kroz stjecanje novih vještina, poboljšanje znanja i poticanje aktivnog uključivanja na tržište rada kroz razvoj tri programa obrazovanja u skladu s definiranim potrebama nezaposlenih  i potrebama turističkog sektora VSŽ. Tehničko učilište Vinkovci u suradnji s Učilištem Studium i Poletom d.o.o kroz 20 mjeseci trajanja projekta omogućilo je  obrazovanje i dodatno osposobljavanje za 40 nezaposlenih osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine.

Vrijednost projekta je 997.774.84 kn, a kroz ovaj projekt nezaposlene osobe obrazovale su se za programe Turističkog animatora u aktivnom turizmu,  Voditelja prodaje i marketinga u turizmu i Pratitelja u kulturnom turizmu. Uz snažnu komponentu praktičnog rada sudionici su dobili uvid u način na koji mogu iskoristiti svoje znanje te primijeniti nove vještine.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Tehničkog učilišta Vinkovci koji je nositelj projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije:

www.strukturnifondovi.hr