Završnica projekta Mali zeleni; danas info-punkt u Bošnjacima, sutra čišćenje Virgrada

Savjet mladih Općine Bošnjaci provodi projekt Mali zeleni koji okuplja najmlađe stanovnike naše Zemlje s jednim ciljem – ostaviti planet čistim. Ujedinjujući djecu i učenike odgojno-obrazovnih ustanova iz Bošnjaka, Županje i Privlake provodi se ciklus ekoloških aktivnosti koji će doprinijeti osvještavanju važnosti očuvanja okoliša.

Nizom raznovrsnih radionica djecu će se kreativnim aktivnostima motivirati za ponovnu uporabu ambalažnog otpada s ciljem smanjivanja stvaranja suvišnog otpada u kućanstvu i usvajanje održivih životnih stilova te svakodnevnih navika. Svaka od planiranih radionica iznjedrila je niz recikliranih uporabnih predmeta koje će predstavnici učenika, zajedno sa svojim mentorima, prezentirati široj javnosti. Kako bi ovaj projekt imao značajan odjek u društvu te postigao unaprijed zacrtane ciljeve, pokrenuta je suradnja s najvećim ekološkim pokretom REZOLUCIJA ZEMLJA.

Središnji dio projekta jest reprezentativni dio u kojem će predstavnici učenika, zajedno sa svojim mentorima, na atraktivnom info-punktu Savjeta mladih Općine Bošnjaci predstaviti svoje reciklirane proizvode mještanima. Info-punkt će danas biti smješten na uređenom Trgu fra Bernardina Tome Leakovića u Bošnjacima gdje će izlagači prolaznike inspirirati i motivirati na brigu o okolišu te osvještavati važnost pravilnog zbrinjavanja otpada. Događaj će biti upriličen zajedno s akcijom čišćenja užeg centra Bošnjaka u kojem će sudjelovati najmlađi mještani.

Posljednja etapa projekta jest velika akcija čišćenja arheološkog nalazišta Virgrada i okolice koja će biti upriličena ove subote (23. travnja) u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Bošnjaci te mladim mještanima Bošnjaka.