Zaživjela „Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba”

Počelo je počelo… „Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba” za živjela je u praksi. Posrijedi je program namijenjen za djecu neplivače u dobi od 5 do 14 godina koji Vinkovački plivački klub provodi u okviru nacionalnog programa „Hrvatska pliva!”.

– Program je besplatan za svih 125 polaznika ovog programa čije je trajanje predviđeno od lipnja do prosinca. Polaznici su podijeljeni u pet skupina, svaka od skupina i njezinih 25 članova na bazenu Lenije će provesti po 20 sati tijekom kojih će pod nadzorom i uz pomoć naših educiranih trenera svladati vještine plivanja – rekao je tajnik i trener VPK Zvonimir Pinter na prigodnoj medijskoj konferenciji na kojoj smo doznali i to da je „Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba” sufinancirana je sredstvima Ministarstva turizma i sporta.

– Projekt je vrijedan 110.700 kuna, s 87.500 kuna sufinancira ga resorno ministarstvo, a ostatak sredstava osigurao je VPK – dodao je Pinter govoreći o programu čiji je temeljni cilj plivački osamostaliti polaznike, a što veći broj po plivačkom osposobljavanju zadržati u klubu i tako omasoviti vinkovački natjecateljski plivački pokret. 

Medijskoj konferenciji nazočio je i Josip Romić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika:

– Prije svega, iskoristio bih prigodu na uspješnom početku provedbe ovog hvalevrijednog programa. To je izvrstan način promocije sporta i zdravog načina života, ali i kako popularizirati plivanje kod djece i mladih. Veseli me činjenica kako je u sklopu programa uključeno 125 djece neplivača. Grad Vinkovci podupire ovakve projekte, podupirao ih je i ranije, a činit će to i ubuduće.