„Zdravlje je motiv” – sjajno organiziran projekt u režiji AKOSI Vinkovci

Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci bio je domaćin i organizator trodnevnog nacionalnog razvojnog sportskog kampa za osobe s invaliditetom „GO FOR IT – Zdravlje je motiv“. Kamp je koncipiran na način da su se kroz različite metodičke vježbe provodili treninzi na kojemu su u fokusu bile razne paraatletske discipline, a posljednji dan kampa bio je rezerviran za testiranje sudionika. Rezultati testiranja pohranjuju se u uredu Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom i služe stručnim tijelima za daljnju obradu i planiranje.

– Cilj projekta bio je predstaviti i približiti atletiku osobama s invaliditetom i svima koji sudjeluju u njihovom životu na bilo koji način te pružiti više izbora u obogaćivanju vlastitog društvenog i sportskog života – rekao je Dalibor Pavić, predsjednik AKOSI Vinkovci.

Provedbi kampa nazočili su predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, zatim predsjednik Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom Tomislav Krističević, pa glavni tajnik saveza Goran Žeželj te izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić.

– Jedan od ciljeva projekta jest i poboljšanje vještina komunikacije, koje su od iznimne važnosti, kako za psihu osobe kao sportaša, tako i za psihu osobe u svakodnevici koja se treba nositi sa okolinom u kojoj živi i trenira – izjavio je izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić.

Ovaj projekt – opća je (pr)ocjena – u konačnici je pridonio većoj motivaciji za bavljenje sportom djece i mladih s invaliditetom, ali i prepoznavanju potencijalnih vrhunskih sportaša u paraatletici te je, nadamo se, samo prvi u nizu ovakvih uspješnica.