ZEKO-EXPRESS U subotu prilika najmlađima da se provozaju vlakom!

Često se sa sjetom zna govoriti o Vinkovcima kao željezničkom čvorištu, gradu kroz koji je godišnje prolazilo 18 milijuna putnika u vlaku te kroz koji je, u prosjeku dnevno, znalo proći 360 vlakova, što teretnih, što putničkih. Što zbog objektivnih (uništenost pruge i neprometovanje prugom 8 godina zbog Domovinskog rata, promjene navika putnika, povećanje broja osobnih vozila) što zbog subjektivnih (izostanak ulaganja u prugu i kompozicije) to vrijeme je nestalo i vjerojatno nikada više se neće ponoviti.

Međutim, sve navedeno nije razlog kako naši najmlađi ne bi imali prigodu provozati se vlakom i to po promotivnim cijenama (dobro, moglo je i nešto niže!), u prigodnom ambijentu.

Naime, kako javljaju iz HŽ Putničkog prijevoza, prema željama najmlađih i ove godine odlučili su organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati. Putovanje Zeko-expressom djeci je velika radost i izniman doživljaj koji ostaje u lijepom sjećanju.

Vožnja traje oko 60 minuta, a karte za Zeko-express mogu se kupiti na blagajnama kolodvora.

Relacija: Vinkovci – Tovarnik – Vinkovci

Polazak: 12,15 sati (23. ožujka 2024.)

Cijene: za dijete 6 EUR (u cijenu uključen dar), odrasli u pratnji 4,65 EUR