„Želim zdravlje, biram judo!“

Ministarstvo turizma i sporta sufinancira, a vinkovački Judo klub Olimp provodi program „Želim zdravlje, biram judo“ koji je namijenjen djevojčicama i dječacima od 6 do 12 godina i besplatan je za sve polaznike. Program počinje 31. kolovoza i traje do 23. prosinca 2021. godine. Treninzi će se održavati dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta u dvorani osnovnih škola Josipa Kozarca i Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima, a svim polaznicima osigurana je oprema za trening (majica i kimono).

– Cilj programa je promicanje zdravog načina života i promicanje juda. Primjenom osnovnih i specifičnih judo vježbi utjecat će se na razvoj motoričkih sposobnosti i učenje tehnike juda te će djeca aktivno provoditi slobodno vrijeme i razvijati zdrav način života – naglašava Blaženka Markota, trenerica JK Olimp.

Tijekom provođenja programa, osim treninga, u listopadu će se održati edukativna i kreativna radionica povodom obilježavanja Svjetskog judo dana. Program završava u prosincu kada će biti održano natjecanje „Judo igre“ na kojem će djeca pokazati svoja stečena znanja, natjecat će se u zanimljivim judo igrama te će biti nagrađeni diplomama i medaljama. Nakon završetka programa, djeca mogu nastaviti trenirati judo ili izabrati neku drugu aktivnost bogatiji za jedno lijepo sportsko iskustvo.

Voditelji programa su treneri sa višegodišnjim natjecateljskim i trenerskim iskustvom u judu i iskustvom u radu sa djecom u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture.

Roditelji mogu prijaviti djecu za sudjelovanje u programu na broj mobitela 099-21-61-778 (Blaženka Markota), e-mail jk.olimpvk@gmail.com ili na Facebook stranici Judo kluba Olimp. Za prijavu je potrebno ime, prezime i dob djeteta.