ŽENA KOJA NADAHNJUJE Mirjana Pešec: Život je vrijedan i lijep

Vedra i nasmijana, u svakom trenutku spremna svojim zaraznim optimizmom otkloniti i one najtamnije oblake te u svakoj prilici pružiti ruku prijateljstva, Mirjana Pešec jedna je od onih osoba koje naš grad čine posebnim, zbog kojih Vinkovce vole i pamte svi koji su ih barem jednom posjetili.
Njezina životna borba ispričana autobiografijom „Priče od porculana“, predstavljena večeras u njezinom „drugom domu“ koji toliko rado posjećuje, pokazala nam je da odustajanje nije opcija, da moramo ustrajati premda se nekada čini kako je život poput razbijena porculana i kako nikada nećemo uspjeti ponovo povezati sve razbijene komadiće.
– Svojim primjerom naučila nas je kako se oduprijeti tuzi i strahu, kako umjesto tame birati radost življenja, na čemu smo joj zauvijek zahvalni – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na večerašnjem predstavljanju „Priči od porculana“, dnevničkim zapisima, kratkim pričama i crticama kojima je sažet cijeli autoričin život. 
– Knjigu sam počela pisati 2015. godine, u vrijeme kada sam se suočila s dijagnozom karcinoma dojke. “Priče od porculana” izazvale su dobar odjek, ne samo kod oboljelih. Netko je u njima pronašao utjehu, netko i izlaz. Život je lijep i vrijedan – čuli smo od Mirjane Pešec.