Zgrabla: Neka mi navijači Cibalije ne zamjere ako danas u Vinkovcima otkinemo poneki bod!

FOTO: db

Ivan Zgrablić opet na mjestu sreće! Kao potencijalni kapetan Opatije (nema Bertoše i Bogolina) povest će danas u pola 6 suigrače prema…?

– Dobrom ulasku u sezonu. A to nam je svaki ishod osim poraza, naravno – kaže Zgrabla koji je u nebeskoplavom dresu odradio pet zapaženih sezona tijekom kojih je stekao simpatije vinkovačke nogometne javnosti, ali i status klupskog kapetana.

– Vinkovci? Uvijek se lijepo vratiti, drugačiji je zrak, na svakom koraku osjeća se dobra atmosfera i pozitivne vibracije. Grad dobrih ljudi, to su Vinkovci.

Nije mu loše ni u Opatiji. Kome bi bilo u loše u tom biseru Jadrana…?

– Pogotovo ljeti. Dobar dio tjedna sam u Opatiji, tu i tamo skoknem doma do Pule, nemam više od sat vremena vožnje.

Drugu sezonu je već član Opatije, kluba s kakvim ambicijama?

– Nema imperativa baš nikakvog. Cilj je ostati u 2. ligi bez stresne završnice. Imamo iskusnu ekipu (Bertoša, Grujević, Weitzer, braća Maloku, op. a.) koja je u stanju ispuniti klupske ciljeve.

Start u prvenstvu je bitan…?

– U svakom slučaju, pogotovo zbog početnog vjetra u leđa i dobre atmosfere za dalje. Prvo kolo je uvijek nezgodno svakome, puno je nepoznanica, a iznenađenja su itekako moguća. Vidite kako je jučer Osijek II s lakoćom prošao kroz Sesvete koje imaju prvoligaške ambicije, a iznenadila me i relativno lagana pobjeda Orijenta protiv Varaždina. Izgleda da će liga biti vrlo izjednačena.

Pogled prema Cibaliji…?

– Zanimljiva momčad. Stigla su ciljana pojačanja, Jelić je odličan, bili smo svojevremeno kratko suigrači u Istri 1961, Pušić ima rutinu, bit će koristi i od Zvoneta Filipovića koji je izvrstan igrač. Svakako je dobro za Cibaliju što se vratio Jazvić, on nas je praktički sam pobijedio prošloga proljeća u Vinkovcima.

Cibalia, dojam je, uopće ne leži Opatiji?

– Tako ispada, prošle sezone protiv Cibalije smo odigrali dvije najlošije utakmice u prvenstvu. U Vinkovcima smo izgubili 0:2, a na Kantridi 0:1. No, u novoj sezoni, nadam se, bit će nova priča. Mislim da imamo dovoljno snažne adute za barem bod.

Generalka protiv Dubrave TK nije bila dobra?

– Nije, izgubili smo 0:3. Cijele pripreme igramo toplo-hladno. Protiv Istre 1961 smo, primjerice, odigrali 0:0, nisu nam praktički stvorili nijednu šansu. Nadam se da ćemo danas biti u „vrućem” modu.

Sve u svemu…

– Očekujem dobru utakmicu, baš joj se radujem. I drago mi je što su se napokon gledatelji vratili na tribine, zbog njih se i igra. Pozdravljam ovim putem sve navijače Cibalije i neka mi ne zamjere ako danas otkinemo Cibaliji poneki bod. A spremni smo na to – zaključuje Zgrablić.