Zgrablić: Mi smo izgubili dva boda! Tomić: Povukli smo se nakon 1:0, ne znam zašto…

FOTO: db

Ivan Zgrablić unaprijed se vinkovačkim navijačima u današnjem razgovoru za naš portal ispričao na mogućnosti da ove subote njegova Opatija otkine poneki bod Cibaliji. Na kraju, Zgrablić i suigrači otkinuli su Nebeskoplavima dva boda, a umalo i sva tri!

– Mi smo izgubili dva boda, nije lako primiti pogodak duboko u nadoknadi. Iako, ne mogu reći kako krajnjih 2:2 prema prikazanom nije realan rezultat. Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, objeručke bismo ga prihvatili, ali nakon ovakvog raspleta ipak ostaje malo gorčine u ustima – kaže bivši Cibalijin, a danas Opatijin kapetan koji je odigrao sjajnu utakmicu; u fazi obrane pokupio je sve što se našlo u njegovoj zoni djelovanja, a uspio je konkretno pridonijeti i u igri prema naprijed onom dubinskom loptom prema Bjelanoviću koji je u 41. minuti pogodio za 1:1.

– Razbili smo prokletstvo koje nas je pratilo u utakmicama protiv Cibalije koja je prošle sezone za nas bila bauk, nepremostiva prepreka. Na teškom gostovanju u Vinkovcima osvojili smo bod i bit će nam to, vjerujem, odličan poticaj za dalje – dodaje kapetan Opatije kojoj u 2. kolu na Kantridu stiže zaprešićki Inter.

U domaćem taboru, pak, dijametralno suprotna priča; uoči utakmice bod ne bi prihvatili ni „pod razno”, a na kraju su mu se radovali kao Božiću! Trener Petar Tomić:

– Dobro smo krenuli, poveli smo u relativno ranoj fazi utakmice, nakon čega smo se povukli, ne znam zašto. Imali smo dosta problema s njihovim dugim loptama, u ekipu se uvukao strah što je rezultiralo primljenim pogocima i preokretom na semaforu. No, odlučnom i angažiranom igrom u 2. poluvremenu zasluženo smo stigli do izjednačenja. Čestitke mojim dečkima, kao i suparničkoj momčadi na prikazanoj igri i korektnom ponašanju.

Cibalia će domaću trilogiju nastaviti sljedeće subote kada u Vinkovce stiže Varaždin, a zaključiti domaćinstvom Rudešu koji u gradu na Bosutu gostuje u 3. prvenstvenom kolu.