A ŽIVE OD TURIZMA? Splitska županija uložit će u poljoprivredu 7 puta više novca od ove slavonske županije!

Iako živi od turizma, Splitsko-dalmatinska županija ulaže višestruko više novaca u poljoprivredu od slavonskih žiupanija, IZVOR: PEXELS

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u petak je predstavio mjere potpore razvoju poljoprivrede Splitsko-dalmatinske županije. Radi se o ukupno 11 programa vrijednih gotovo 1,7 milijuna eura, a župan je pozvao sve, posebno mlade poljoprivrednike, da se prijave i iskoriste sredstva koja županija nudi, javljaju iz ove županije.

– U ponedjeljak ide javni poziv za prvih 5 podmjera, a ostatak ide do polovice svibnja. Prijavitelji se mogu prijaviti na više podmjera, a pozivam sve korisnike drugih županijskih projekata da se jave i formiraju svoje OPG-ove. Također, nisu isključeni ni javni pozivi s drugih razina. Štoviše, neke mjere olakšavaju konkurentnost na EU projektima, rekao je župan Boban.

Dodao je kako se surađuje s lokalnim zajednicama, a rok za prijavu na pozive koji će biti objavljeni u ponedjeljak je kraj mjeseca svibnja.

Podsjetimo, nedavno su i iz Osječko-baranjske županije najavili kako će izdvojiti čak 900 tisuća eura za potpore poljoprivrednicima. Vukovarsko-srijemska županija prije tri mjeseca išla je s Javnim pozivom za unaprjeđenje poljoprivrede i ruralnog područja, a za koji je osigurala  – 230 tisuća eura.