“ŽIVIMO DESTINACIJU VINKOVCI” Trodnevna edukacija za privatne iznajmljivače

Turistička zajednica grada Vinkovaca realizira projekt „Živimo destinaciju Vinkovci“ kao model šire platforme izgradnje i razvoja održive destinacije u skladu sa suvremenim turističkim trendovima te strateškim smjernicama hrvatskog turizma.

– Na području Vinkovaca posljednjih nekoliko godina bilježi se dinamičnost destinacijske turističke slike, od strukture smještajnih kapaciteta, strukture i broja ostvarenih turističkih noćenja te razvoja niza novih sadržaja i ponude, kako manifestacija tako i ponude pojedinačnih dionika u turizmu. Sve zajedno rezultira dinamikom razvoja u koju želimo uključiti sve relevantne dionike, svakoga u svom segmentu, a sve zajedno povezane u zajednički razvoj destinacije, našeg grada, na korisnost lokalnog stanovništva i svih posjetitelja – govori nam Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca.

U tom cilju, Turistička zajednica grada Vinkovaca započinje projekt „Živimo destinaciju Vinkovci“, svojevrsnu destinacijsku platformu za suradnju svih lokalnih dionika. Analizirajući sve promjene u destinaciji, kao prva ciljna skupina izdvojeni su privatni iznajmljivači te su prve aktivnosti u sklopu projekta usmjerene upravo privatnim iznajmljivačima.

Ciljevi projekta „Živimo destinaciju Vinkovci“:

  • uspostavljanje modela kontinuirane i funkcionalne suradnje turističke zajednice kao institucije koja upravlja razvojem destinacije te dionika koji u svom poslovanju izravno i aktivno sudjeluju u kreiranju i podržavanju razvoja destinacije;

  • uključivanje privatnih iznajmljivača u kreiranje i praćenje sadržaja i prijedloga za posjetu Vinkovcima;

  • uvid u probleme, planove, razmišljanja i očekivanja privatnih iznajmljivača od poslovanja njihovih objekata, ali i njihove uloge u kreiranju destinacije te održanju brenda i imidža destinacije;

  • kreiranje motiva dolaska u destinaciju s najmanje jednim noćenjem;

  • prijenos iskustava pozitivne prakse, ali i konkretizacijom komunikacije i otvorenom prijenosu informacija ključnih za razvoj destinacije, stvoriti dugoročno održiv model suradnje u upravljanju razvojem i promocijom destinacije i održavanju snage turističkog brenda i identiteta.

Za ostvarivanje navedenih ciljeva, Turistička zajednica grada Vinkovaca organizira tri tematske edukacije namijenjene privatnim iznajmljivačima. Prva je na rasporedu ovoga ponedjeljka, 20. studenog, od 16.30 do 20 sati i to na temu Iskustvo privatnih iznajmljivača u urbanim sredinama.

U utorak, 21. studenog, u istom će terminu biti održana edukacija na temu Iskustvo organiziranog putovanja u destinaciju Vinkovci, a edukacijska trilogija bit će zaključena u srijedu, 22. studenog, također od 16.30 do 20 sati, kada će se na dnevnom redu biti tema Upravljanje destinacijom od strane lokalne turističke zajednice i suradnja s lokalnim dionicima.

Sve edukacije bit će održane u Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima (Ulica Dragutina Žanića Karle 16).